luni, noiembrie 4

Sleeping time!

Buna tuturor,

 Chiar daca stau foarte prost cu timpul, am considerat ca aceasta postare este extrem de urgenta, iar cele cateva ore sacrificate pentru a scrie nu se pot considera sub nici-o forma irosite.
 Postare de azi e una total diferita, care poate dupa spusele unora nu ar avea ce cauta pe un blog de beauty.  Frumusetea nu se rezuma la farduri, pensule sau produse de ingrijire ci si la sanatate. Iar ceea ce urmeaza sa va spun are cu singuaranta legatura cu sanatatea.
Sectiune saltea Matterra
 In urma cu 2 ani am achizitionat o saltea "pe viata", dupa cum am numit-o atunci. Era o saltea de lux, care a costat peste 2500 lei. Bineinteles caracteristicile ei erau care mai de care mai atragatoare: spuma memorie, arcuri impachetate individual, zone anatomice, zone independente, reciclabil, antistatic, antialergic, antiacarieni, eco, ventilatie, ortopedica, anatomica, fata de vara, fata de iarna.
 Dupa ce am testat salteaua si am ascultat descrierea mult visata, in cadrului unui targ organizat la Polus Center, am hotarat sa o si cumparam. Nu am cumparat-o atunci pentru ca nu era momentul insa dupa cateva luni, am comandat salteaua Matterra.

Toate au fost bune si frumoase, pana acum cand am vrut sa intoarcem salteaua pe cealalta fata. Si, surpriza!
Salteaua minune e mega mucegaita! Habar nu am cum s-a intamplat asta, pentru ca patul e in stare perfecta, nici urma de mucegai pe undeva, pe el.
Asa arat salteaua:


 E de vis. Ce sa mai zic..Nu ne-a ramas decat sa o scoatem afara si sa ne rugam sa nu ma afectezez cu ceva faptul ca am dormit pe ea. 
 Pe langa mucegai se pare ca a inceput sa se si rupa in diverse locuri. Nu stiu care e cauza, pentru ca in camera totul e in regula, patul fiind in stare perfecta. Culmea e ca salteaua pe care am avut-o inainte de Matterra, o saltea care nu a costat mai mult de 500 lei, a rezistat 4 ani in stare aproximativ perfecta (se adunase un pic materialul in partea superioara). 
 Ceea ce vreau sa va spun e sa aveti mare grija ce fel de saltea alegeti, pentru ca nu e neaparat sa fie buna daca e scumpa.
 Pentru ca am fost nevoita sa arunc aceasta saltea, implicit a trebuit sa cumpar alta. Am comandat o saltea care are si un strat de lana de 2 cm. Sper ca aceasta sa fie mai de calitate. 
 Revenind la mucegai, ca aici doream sa ajung, tin sa va spun ca este extrem de periculos. Stiu ca exista persoane care nu acorda prea multa importanta acestui aspect. Insa, mucegaiul din locuinte, fie ca e vorba de o pata pe perete, sub tapet sau mai stiu eu in ce alte locuri mai poate fi gasit (in cazul meu, in saltea) poate provoca diferite afectiuni. Ar putea fi vorba de simple reactii alergice precum stranutul sau ochii rosii, dar se poate ajunge pana la astm. Daca nu ar fi suficient, tin sa va amintesc ca mucegaiul ne poate afecta si starea psihica. 

Ati avut probleme de acest gen? 
Pupici,
Alesya



8 comentarii:

  1. Vai, de mine! Nu pot sa cred! Chiar vroiam sa mi schimb salteua la pat:), gata! Nu o mai schimb:)! Imi pare rau! Da e fff periculos mucegaiul! Pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poti sa o schimbi, dar ai mare grija ce cumperi. Trebuie sa te informezi foarte bine inainte :)

      Ștergere
  2. Eu am avut o saltea banala a costat vreo 300 ron si dupa 6 ani am donat-o, dar nu avea nici cea mai mica problema, decat ca varsasem ciocolata calda pe ea. Asa ca si acum am cumparat una cu 100 ron mai scumpa, ca doar preturile au cresxut si o consider geniala. Nu as da 2500 pe o saltea decat daca nu as avea ce face cu banii cred :)))

    te pup

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mi-am dorit tare mult o saltea Matterra si nu m-am uitat la bani, dar se pare ca nu a fost e idee buna..
      Pupici

      Ștergere
  3. Vai de capul meu.Si eu am facut nani pe ea.De acum incolo numai saltele ieftine ne luam.

    RăspundețiȘtergere
  4. Este foarte periculos mucegaiul, mai ales la copii...Imi pare rau pentru ce ai patit, insa intr-adevar, nu tot ce este scump este si bun.

    RăspundețiȘtergere
  5. groaznic arata si dezgustator dar nu ai simtit mirosul pana sa o schimbi ,de obiceii mucegaiul se simte repede .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era un miros mai greu dimineata, dar dadeam vina pe altceva, iar dupa ce aeriseam era ok..nu am crezut ce e posibil asa ceva.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...