vineri, ianuarie 13

Ingrijirea unghiilor

Unghiile, la fel ca tenul necesita o ingrijire speciala. Si pentru ca ele sunt  cartea noastra de vizita (sau cel putin asa se spune) trebuie sa avem grija de ele, ca mereu sa arate bine. Ingrijirea unghiilor nu e dificila, iar cu putina vointa si cateva trucuri manichiura nostra devine de invidiat.



Pentru o mai buna indepartare a cuticulelor e bine sa-ti inainte unchiile in apa calda in care ai adaugat cateva picaturi de ulei de masline si ulei de ricin. Dupa 10-15 minute aplica suc de lamaie la nivelul cuticulelor pentru o mai buna indepartare. E mai indicat sa folosesti un betisor special pentru a scapa de cuticule. Astfel impingele spre baza unghiei, si evita sa mai folosesti ustensile dure care ranesc unghia.


Dupa ce iti tai unghiile, da-le o forma folosind o pila nu foarte dura. Ar fi bine daca ai avea doua tipuri de pile: una pentru a da contur unghiei si una speciala pentru suprafata. Atunci cand le pilesti, e bine sa mentii aceeasi directie, pentru ca sa eviti exfolierea.

Cel mai bine pentru a proteja unghia e sa aplici un un lac cu efect nutritiv si care te scapa de efectul de unghii ingalbenite. De asemenea o crema speciala pentru unghii nu trebuie sa-ti lipseasca. Aplica-o cu precadere seara inainte de culcare, precum si de fiecare data cand simti ca ai mainile uscate.

 
Aplica un lac de unghii de calitate si foloseste de fiecare data un dizolvant bland care sa nu atace suprafata unghiei.
O buna hidratare si o alimentatie corespunzatoare, bogata in vitamine, in proteine si in minerale, te ajuta sa ai unghiile sanatoase.

Ca sa nu aveti suprize si sa va treziti ca oja va colorat unghiile, aplicati si un lac baza. Acesta va fereste de belele. Nu uitati, nu unghiile lungi sunt frumoase, ci unghiile ingrijite, iniferent daca sunt scurte sau lungi!

Pupici,
Alesya:)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...